9/11

Udgiv indhold
 • Mindfulness-træning hjælper amerikanske soldater

  Amerikanske soldater har i årevis lavet armbøjninger for at komme i træning. Nu skal de også lave ’mentale armbøjninger’. Militæret i USA er nemlig begyndt at betragte soldaternes sind som en ressource, der kan optrænes ved hjælp af mindfulness. Metoderne bringer tankerne hen på hjernevask, men de hjælper soldaterne, siger dansk forsker.

 • Hvilke typer tror på konspirationsteorier?

  Om det gælder ægtheden af månelandingerne, hvem der stod bag terrorangrebene d. 11. september 2001, om det nu egentlig var et trafikuheld der slog prinsesse Diana ihjel eller en anden af de mange, og ofte farverige konspirationsteorier, så er der forbløffende mange mennesker der tror på dem. Her kan du læse hvad forskere har fundet ud af, om de fælles kendetegn der er, både når det gælder konspirationsteorierne og dem der tror på dem.

 • Amerikanske krigsfilm afspejler deres samtid

  Den amerikanske krigsfilm er nok mest kendt fra actionfilmenes verden, hvor de amerikanske soldater udfordrer fjendens ondskab – og vinder. Men amerikanske krigsfilm har ændret sig meget gennem tiderne, fra Anden Verdenskrig, over Vietnam-krigen og til nutidens krige i Irak og Afghanistan. Krigsfilmene er derved et udtryk for vores samtid, både når det gælder politiske holdninger, virkemidler og indstillingen hos de soldater der udkæmper krigene. Læs mere her.

 • Modstandere af det saudiske kongehus udviklede sig til terrorister

  Af de terrorister der angreb USA d. 11. september 2001, kom 15 ud af 19 fra Saudi-Arabien. Forvandlingen fra at tilhøre den saudiske opposition, der kæmpede mod kongefamilien i Saudi-Arabien, til at udøve global islamistisk terror, er blandt andet et resultat af, at eksilsaudierne oftest flygtede til London og de der ændrede retorik for at fange mediernes interesse for deres sag. Læs mere om udviklingen her.

 • Konspirationsteorier om 11. september

  Da vi så optagelserne på tv, af passagerfly nummer to flyve direkte ind i et allerede rygende World Trade Center-kompleks, var det en næsten uvirkelig oplevelse. USA blev angrebet af terrorister på hjemmebane. Det fik mange skeptikere op af stolen, der mente USA selv var indblandet. Især kollapset af bygning 7 der slet ikke selv var blevet ramt, blev et af hovedargumenterne for konspirationsteoretikerne. Læs både konspirationsteoretikernes og videnskabens forklaring på terrorangrebet her.